Info från mötet 14 januari

Idag på informationsmötet berättade Sten-Åke Berg från Relacom att om två-tre veckor kommer installation av utedosa, inomhusdosa (även kallad snusdosa) och fiberkonverter installeras i medlemmars fastigheter.
Sten-Åke informerade att just nu är slutdatum av fiberindragningen satt till den sista maj 2014. Tyvärr så ligger vi i kö på fiberinstallation då andra föreningar har fått förseningar i sin installation.

Installationen kommer att ske område för område och det är FOS-punkterna (fiberskåpen)som är avgörande, alla de fastigheter som är kopplade till en FOS-punkt installeras samtidigt för att det ska gå smidigt.
Tommys El är det som genomför installationen och de kommer att ringa till våra medlemmar och boka in tid för installation. Det som ingår i installationen är utedosa, borrning genom väggen, inomhusdosa och konverter.Utomhusdosa

 

Bilden till vänster visar utedosan, som placeras ca 0,5 meter upp på fastighetens yttervägg.

 

 

Dosor inomhus

Bilden till vänster visar:
Längst till vänster inomhusdosan (även kallad snusdosan), sedan konvertern som också behöver strömtillförsel, installeras på insidan av fastigheten.
Därefter tillkommer modemet som fås av tjänsteleverantören t ex Telia.

 

Telia informerade om olika tjänster och att vi har ett mycket bra erbjudande som gäller fram till att fiberinstallationen är indragen, därefter så kostar tjänsterna fullpris. Så ni medlemmar som inte fått information om erbjudandet hör av er till någon i styrelsen.
//Styrelsen

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Information, Möte, Medlemmar. Bokmärk permalänken.